[...] mnie pewna nader interesująca zagadka. Nie wiem czy ktoś na forum poruszał już ten poważny problem. Otóż pamiętacie te reklame jakiegoś soku, chyba fortuny? Tam gdzie biały cukier i słodzik chcą wbić na jakąś dzampre ale ich wywalają marchewy. Teraz oglądać możemy tylko wersję z cukrem. Tak więc co stało się ze słodzikiem? Proszę o [...]
1. Tak, WYDAJE CI SIĘ że spalasz 600-700kcal na treningu :) 2. Pokaż mi kogos kto dobrze reaguje na biały cukier %-) 3. Nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć ile kalorii masz zjadać. Jeśli miałeś/masz ustaloną dietę to to jest Twoja wyjściowa od której zaczynasz i dokonujesz zmian. Jeśli było to powiedzmy 2500kcal na koniec redukcji to dokładasz na [...]
Podnoszą go nawet dużo szybciej niż biały cukier. Maltodekstryna ma 110 IG a sacharoza 65. Tylko że przecież nikt nie będzie żarł 50g cukru po treningu, bo po pierwsze jest to obrzydliwe i nikt normalny by tak tego nie jadł, a po drugie zbyt duże dawki fruktozy mogą powodować artretyzm. Co do zwiększania węgli to oczywiście mają to być [...]
Dextroza to dokładnie glukoza. A ten zwykły biały cukier to nie glukoza a sacharoza. Glukoza jest w małych woreczkach po 200g np. delekty. Ale glukoza to zbędny syf. Zmieniony przez - boguc w dniu 2008-01-13 11:26:13
Tylko, że to są cukry proste. Zwykły biały cukier. Wiesz ile tego jest w 1 litrze? O wiele, wiele za dużo. Nie lepiej czymś innym zrobić te ładowanie, hm ? Tak jak mówię, czytaj, czytaj, i słuchaj innych. Pozdro.
mam jeszcze jedno pytanko, czytalem ogolnie ze bialy cukier nie jest zdrowy i lepiej go unikac dlatego do herbaty zamiast cukru postaram sie dawac cytryne ale czy mozna dodac lyzeczke cukru do ryzu z cynamonem? bo ryz z samym cynamonem lub sam ryz to masakra:D
'Z czego robi się mąkę. Otóż z ziemniaków, żyta, pszenicy itp. To czemu niby produkty mączne to węglowodany proste?' Biała mąka pobudza produkcję insuliny równie dobrze, jak biały cukier. Winien jest brak błonnika, czyli substancji spowalniającej wchłanianie.
W jej wieku takze tycie moze byc spowodowane dojzewaniem. Ja bym sie nie martwil dieta poniewaz jak ma 14 lat to moze to jej jeszcze zaszkodzic najlepiej jak bedzie poprostu sie ograniczala do porannych aerobow na czo. Niech takze zaineteresuje sie treningiem domatora http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm wbrew pozora jest to bardz [...]
[...] takie objawy (bywało gorzej). Dietę ostatnio trzymałem na 2500-3000 (nie była super rygorystyczna i super wyliczona, natomiast odpadły wszystkie śmieci typu fastfood i słodycze, w zamian za dużo białka i warzyw). Wyeliminowałem też biały cukier (węgli miałem sporo: owsianka, ryz, warzywa, miód). Jak zaczęły się problemy to dietę też poluzowałem.
Owoce można jeść o każdej porze, tylko nie w jakichś ogromnych ilościach. Wiadomo, że najwięcej po treningu, ale wbrew powszechnej opinii owoce wcale nie mają tak dużo węgli, a głównym źródłem fruktozy jest biały cukier. /pozdr
[...] wiele. Nastepnie obliczysz b/t/w - wszystko jest w postach u góry (czyt. podwieszonych) Podstawowe informacje - wyeliminuj z jadłospisu wszystkie cukry proste typu : miód, biały cukier, owoce (co do owoców, mozesz jesc ale nie przesadzaj z ich iloscia, zwlaszcza z bananami, warzywa natomiast beda bardzo pozyteczne) itd. Wyrzuć dekstroze. [...]
No to jest jakieś rozwiązanie choć krótkookresowe i faktycznie tam gdzie nie trzeba to nie słodzić w ogóle. Bo w sumie po co dokładać taki biały cukier do diety, jak z każdym składnikiem diety trzeba ostrożnie dawkować. Ja polecam taki test zrobić i przez 2 tygodnie nie słodzić, nie jeść słodyczy to zoabczycie jak się smak wyostrzy. Ja po dwóch [...]
Witam majmaj w Twojej diecie brakuje przede wszystkim warzyw oraz źródła wapnia. Zmniejsz ilość posiłków do 5-6. Wyeliminuj z diety dżem, biały cukier. Część pieczywa zastąp np. makaronem. Popraw swoją dietę i daj do ponownej oceny.
Najpierw wywal z jadłospisu wszystkie śmieci. Wszystko to co zawiera biały cukier. Potem wywal pieczywo i wszystkie produkty pszeniczne. Następnie przeczytaj podwieszone i ułóż sobie dietę wg zasad LC opierając ją na tłuszczach zwierzęcych i ograniczając węgle do 100g dobowe (zjadanych w porze wieczornej i po treningu).
[...] na forum opinii o 737. Pomijając kwestie smaku, to składowo wychodzi cienko. Jakość węgli i białka ma duże znaczenie. Dlatego sugerujemy ryż brązowy i kaszę, a nie frytki i biały cukier. Dlatego przedkładamy pierś kurczaka (20% białka) nad schabowego czy żelatynę (90% białka). Dlatego mówimy "gotuj jajka" zamiast "pij surowe".
Jeśli dieta redukcyjna miała braki (witaminy, minerały, antyutleniacze itp.) lub była zbyt drastyczna i spowodowała stres w organizmie, a przez to: nierównowagę hormonów, wzrost kortyzolu itd. - mogła spowodować pogorszenie stanu zdrowia i zaostrzenie objawów astmy. Ta choroba, podobnie jak i inne - nasila się pod wpływem każdego stresu [...]
[...] pionier dietetyki już w drugiej połowie XIX wieku i to jest wiedza, którą Szwajcaria ma do dania Europie, zamiast szkodliwych reklam trującej Milka. Biała śmierć, to biały cukier, biała mąka, biała sól i białe mleko, cztery podstawowe trucizny współczesnego świata, trucizny szkodliwe dla większości ludzi, których każdy człowiek powinien [...]